top of page
injaCC.jpg
wie?

TEAM

Ine

"DaDa" is een initiatief van Ine Verhaert.

 

Ine weet wat ze wil. Eindelijk. Na een opleiding Latijn-Wetenschappen, één week communicatiewetenschappen, drie jaar communicatiemanagement, zeven maanden vrijwillige stage in een tv-productiehuis, vijf jaar Radio aan het Rits, een passage bij Het Geluidshuis, zeven maanden op het verlaten El Hierro en drie maanden als copywriter in een reclamebureau, besluit ze in 2016 om als zelfstandige aan de slag te gaan. In 2018 richt ze samen met Sebastiaan Collectief Ablatief vzw op, waarbinnen ze als schrijfster/theatermaakster haar kinderdromen waarmaakt. Zo maakt ze het mogelijk om haar professionele leven volledig naar haar hand (en hart) te zetten, waardoor ze ’t gevoel heeft dat haar puzzel helemaal in elkaar valt. "DaDa" is een essentieel stukje van die puzzel.

 

Wat Ine het meest helpt bij het uitstippelen van haar pad, is het feit dat haar lever een beetje meer aandacht vraagt. Als ze tegen haar natuur ingaat, straft haar lichaam haar daar genadeloos voor af. Stapje per stapje gaat ze op zoek naar de best mogelijke manier om haar leven in te richten, wat een hoop uitdagingen met zich meebrengt. Maar als er één ding is wat haar lever haar bijbrengt, dan is het wel de zekerheid dat we érgens vanbinnen maar al te goed weten wat goed voor ons is. Daarom ziet ze het als haar eigen taak om vanuit haar persoonlijke verhaal jongeren attent te maken op het belang van hún persoonlijke verhaal.

"DaDa" wordt mee aangedreven door Sebastiaan Simoens.

 

Sebastiaan weet wat hij wil. Na zijn afstuderen aan de PXL in Hasselt in de opleiding zang, start hij als muziekleraar in de Steinerschool van Antwerpen. Daarnaast begeleidt hij verscheidene workshops songwriting en zang, heeft zijn eigen band met koor ("Le temps qui reste") en speelt bij de "De Nuttelozen van de Nacht". Maar er knaagt iets. In 2012 laat hij alles achter en vertrekt hij naar Amerika voor een lange reis. Met honderd vragen en zonder plan. Negen maanden later komt hij terug met één antwoord: "mijn eigen muziek maken, da ‘dist". Vanaf dat moment focust hij zich op de afwerking van de songs die hij op reis creëerde, waaruit "Somebody Called Me Sebastiaan" ontstaat. Onder die naam knutselt hij met zijn eigen songs, reisbeelden en het verhaal van zijn persoonlijke zoektocht, een authentieke muzikale show in elkaar.

Ook Sebastiaan gaat ervan uit dat je je hart moet volgen, ook al houdt dat in dat je moet kiezen voor de moeilijke weg. Precies om die reden vond Ine hem de geknipte persoon als versterking voor "DaDa".

 

Op dit moment treedt Sebastiaan nog regelmatig op met zijn solovoorstelling "Somebody Called Me Sebastiaan", bracht hij eind april 2020 zijn gelijknamige plaat uit en maakt hij muziek bij verscheidene (theater)producties. Daarnaast is hij freelance docent bij Wisper en Villa Basta. Samen met Ine is hij stichter van Collectief Ablatief vzw.

Sebastiaan

“The two most important days in your life are the day you were born and the day you find out why”

 

(Marc Twain)

COLLECTIEF ABLATIEF

DaDa-Da'Dist is een project van Collectief Ablatief. Eentje dat wat anders is dan de andere projecten, maar voor hun hart perfect in het plaatje past.

Collectief Ablatief is een kunstenaarscollectief rond Ine Verhaert (tekst), Sebastiaan Simoens (muziek) en Jasper De Ridder (beeld), stevig geruggensteund door Daan Yperman (zakelijk leider).  Ze maken voorstellingen, muziek, expo’s, postkaarten, boeken, workshops, … Alles vanuit dezelfde motivatie: meer stromen, meer lijmen, meer danken, meer dromen.

 

Ablatievers kruipen met een zaklamp in zichzelf. Ze schijnen daar waar ze iets voelen. Geven er woorden aan, klanken of beelden. Steken elkaar aan. Branden de hokjes open. Versmelten hun woorden, klanken en beelden. En stuwen hun vuur de wereld in. Op naar meer warmte, kwetsbaarheid en hartstocht. 

Collectief 20181201 Rose NameXL.gif
bottom of page